A Smartwingsről

A Smartwings, a.s. (1997) a legnagyobb cseh légitársaság és az egyik leggyorsabban növekvő közép-európai légi fuvarozó, amely a Smartwings csoporthoz tartozik.
A Smartwings Group menetrend szerinti járatokat, charterjáratokat és privát jet üzleti járatokat üzemeltet.
Csehországon kívül Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon. Rendszeres járatokat a Smartwings több mint 80 célállomásból kínál nemcsak Európa szerte. A legtöbb járatát a Czech Airlines-szal közreműködve kezeli (code-share), amelyek szintén a Smartwings csoport részét képezik. A charter járatokon nemcsak utazási irodák ügyfeleit szállítja, hanem neves nemzetközi cégek, világi szervezetek, valamint humanitárius és sportszervezetek is rendszeresen rendelik meg járatainkat. A vállalat már régóta nagyszámú különleges járatot biztosít a világ minden táján. A Smartwings az IOSA (IATA Operational Safety Audit ) bizonyítvánnyal rendelkezik , amely a legkorszerűbb üzemeltetési biztonsági és minőségi előírásokat képviseli a légi közlekedésben.

A Smartwings központja Prágában található.

A Smartwings Group 4 országban működik, tagjai a következő légitársaságok Smartwings, a.s., Smartwings Poland, Sp. z.o.o., Smartwings Slovakia, s.r.o., Smartwings Hungary, Kft.

Logo IATA

IOSA Registered Operator

Filozófiánk

A Smartwings arra törekszik, hogy a légi utasok első választása legyen. A Smartwings célja az ügyfelek biztonságos és megbízható szállítása – nemcsak Európa szerte –  ésszerű áron.

Biztonság

A repülés a bizalom kérdése és a biztonság egy paraméter, amelyre a Smartwings Group a legnagyobb hangsúlyt fekteti. A Smartwings légi fuvarozóként minősül az utasok és rakományok rendszeres és charter üzleti szállítására az Európai Unió szabályainak megfelelően. A társaság szintén megfelelt  az FAA - az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hatóságá - szigorú követelményeinek is, és engedélyt kapott az Egyesült Államokba irányuló és onnan induló kereskedelmi légi közlekedésre. A vállalat ismételten elvégezte a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) szigorú biztonsági ellenőrzését. Az IOSA (IATA Operational Safety Audit) ellenőrzési programja vizsgálja a műveletek biztonságát és minőségét, és a programban részt vevő légitársaságoknak be kell mutatniuk a legmagasabb nemzetközi szabványoknak való megfelelést.

Munkatársaink

Képzett személyzetünk várja Önt a fedélzeten. Tüzetesen gondoskodik a repülés közbeni biztonságáról és kényelméről. Tapasztalt és kiválóan képzett pilóták repülnek a Smartwingnél, amelyeknek képzése és tesztelése teljes mértékben megfelel az Európai Unió szigorú szabályainak és a képzés uniós képzési központjainak átfogó repülési szimulátorain zajlik, mindez nemcsak Csehországban, hanem más európai uniós országokban is. A képzés alapján a Smartwings pilótái engedélyt kaptak arra, hogy repüléseket végezzenek Európában, Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában.

Munkatársaink